Tai Chi in de Huiskamer

De bezoekers van de Huiskamer hebben op 19 augustus jl. kennisgemaakt met Chinese bewegingskunst. Docente Alie Keijzer-Jansma uit Zuidlaren was te gast en verzorgde een workshop Tai Chi op het terras van de Gasterije.

 

 

 

 

Ze vertelde dat in de Chinese kijk op het leven de mens onlosmakelijk is verbonden met het grote geheel en de natuur.  Die zich bewust is dat lichaam, geest en ziel één geheel vormen. Met Tai Chi beweeg je bewust en met aandacht voor je lichaam en beïnvloed je ook je geest en ziel. Door de elementen water, hout, vuur, aarde en metaal bij de bewegingen te betrekken help je je energie zonder belemmeringen te laten stromen.

De Tai Chi bewegingen konden goed vanuit de stoel worden gedaan al geeft het hier wel een ander beeld dan in Japan waar groepen senioren elke ochtend in parken Tai Chi beoefenen.

Tenslotte werd Alie Keijzer bedankt voor haar workshop!

 

 

 

Volgende keer, op 2 september a.s. spelen we buiten Jeu de boules en binnen Sjoelbak. Vanaf 10.00 uur bent u welkom! Voor vragen over uw bezoek aan de huiskamer of bij vervoers-problemen kunt u op werkdagen bellen naar 06-20122349.