Foto-expositie van dorpsgenote Iris Koffijberg

De hele maand september is het werk te zien van waterfotograaf Iris Koffijberg (1970) in Galerie Kunstwinkel Hooglander in de Oudestraat in Assen. Iris Koffijberg woont in Gasteren en is gespecialiseerd in abstracte waterfotografie gericht op licht, kleur en patronen. Ze fotografeert het water dat zij op haar wandelingen vindt en laat dat in originele staat zien. De foto’s van de huidige expositie zijn allemaal genomen in de omgeving Gasteren, Oudemolen, Zeegse en Appèlbergen.

De galerie is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Klik HIER voor de aankondiging van de expositie en meer informatie over Galerie Kunstwinkel Hooglander.

Iris over haar fotografie: “Water is een onuitputtelijke bron van inspiratie en fascinatie. Altijd in beweging, elk moment weer anders. Stroming, seizoen, dichtheid, zon, tijdstip en wind zorgen voor een doorlopende verandering van het beeld dat ik probeer te vangen. Als ik op het juiste moment op de juiste plaats ben, is het magisch. Alsof een poort zich opent naar een nieuwe tijdelijke werkelijkheid. Nieuwe patronen, wezens en werelden die ontstaan bij de gratie van dat moment. Wat ik vastleg, is afhankelijk van hoe ik me voel. Druk, maar in balans, chaotisch, rustig, positief, somber, gespannen. Soms varieert het per dag, soms per periode. De variatie is eindeloos en de beelden ook. In de loop van jaren zijn er terugkerende thema’s ontstaan zoals chaos, harmonie, verlorenheid, strijd en magie.”

In 2017 maakte Iris de overstap van Haarlem naar Gasteren. Sindsdien heeft ze geëxposeerd in Ewsum, Stroobos en Termunten. Ze heeft ook een kunstuitleen voor haar eigen foto’s (zie voor meer informatie www.koffijberg.com)