Zaterdagavond Playbackshow

Van te voren gingen de geruchten al door het dorp dat er flink geoefend was voor de playback-acts van de 4 buurten. Dat belooft dus weer iets voor deze editie van de playbackshow.
Het was nog vroeg toen de eerste deelnemers arriveerden in de Gasterije en niet veel later stroomde ook het publiek binnen. In een korte tijd zat de zaal al flink vol.
De jury was er al vroeg bij om uitleg te krijgen over wat er van hen verwacht werd en over het hele jury-gebeuren en de bijbehorende puntentelling.
De jury kwam dit jaar uit het eigen dorp: 1 jurylid uit elke straat. Voor BriGos : Jan Huizinga, voor OostZa: Okke-Jan Ottens, voor BosHoek: Lia Haasnoot en voor Westeinde: Henk Doeven. Mooi om te zien hoe zij het met hun vieren opgepakt hebben. Alle vier heel hartelijk dank.

Om even na 20.00 uur gingen we dan toch eindelijk van start. Ook dit jaar logen de artiesten van deze playback er niet om:

 • The Human Leaqe met Don’t you want me,
 • Petticoat met Pettticoat,
 • Christina Aquilera met Candyman,
 • Claudia de Breij met Mag ik dan bij jou,
 • Nico Haak met Als ze me missen,
 • Ot Vinta met Hakypanna GaGa,
 • De cast van Ja zuster nee Zuster met een medley en
 • Adya en Geisha met Cherubios Aria.

Net voor de pauze werden we verrast met een ‘Gast’-optreden van Og3ne, u kent ze vast nog van het songfestival. Het was een geweldig show van de dames!

De 4 straten hebben het de jury flink lastig gemaakt deze avond. In de tijd dat de jury in beraad was werd er in de zaal een Quiz gespeeld. De hele zaal kon meedoen door de kaartjes die in het begin van de avond op tafel waren gelegd te gebruiken. De Quiz bestond uit verschillende vragen van muziek tot wat is de meest voorkomende de achternaam in Nederland.
Voor we het wisten was de tijd die de jury nodig had voorbij gevlogen.

De jury kwam tot de volgende uitslag:
8. Human Leaqu met 117 punten
7. Nico Haak met 119 punten
6. Claudia de Breij met 123 punten
5. Ot Vinta met 140 punten
4. Petticoat met 142 punten
3. Adya en Geischa met 144 punten
2. Christina Aquilera met 148,5 punten
1. Ja zuster Nee zuster met 165,5 punten

Daarna was het nog een zaak van alle punten bij elkaar optellen voor de straten, waardoor tenslotte de volgende uitslag tevoorschijn kwam:

1. BosHoek 115 punten
2. en 3. Westeinde en Brigos 85 punten
4. Oostza 55 punten

Na de dit hele gebeuren hebben we onze bedankjes gedaan aan Gert Hillbolling, voor het presenteren van de playbackshow, aan de fam. Tingen voor de gastvrijheid en aan Theo Post voor het maken van de met bloemen versierde ringen; ze zien er weer geweldig uit. Bedankt!

Hierna is het feestgebruis in volle hevigheid losgebarsten, het was een geweldige avond met een geweldige DJ! Hij voelde de zaal prima aan de hele avond. Er is tot laat meegezongen en gedanst.
Gasteren bedankt voor weer een geslaagde In- en Ontspannningsweek!

De einduitslag voor de hele In- en Ontspanningsweek:

 1. BosHoek        405  punten
 2. Oostza           310  punten
 3. Westeinde     300  punten
 4. Brigos            255  punten

Volleybal

Ook deze avond waren de weergoden ons goed gezind. Prachtig volleybalweer. De 4 teams waren er helemaal klaar voor. Westeinde zelfs in nieuwe shirts dit jaar. Er werd fanatiek gespeeld door de 4 teams vanavond. Scheidsrechter Theo Briggemans had alles keurig onder controle. Theo bedankt. Er werd zelfs zo fanatiek gespeeld dat Rianne Reinders helaas geblesseerd is geraakt. Sterkte Rianne en van harte beterschap.

.

.

.

Uitslag:

 1. Oostza 40 punten
 2. Brigos 30 punten
 3. Westeinde 20 punten
 4. BosHoek 10 punten

Klaverjassen:

De klaverjassers hadden goede moed. En allemaal zaten ze in spanning te luisteren naar de spelregels van deze avond. Daarna zijn ze van start gegaan. Er werd wel eens gezegd dat het altijd zo stil is bij het klaverjassen, dat was dit jaar zeker niet het geval. Er werd tijdens het potje kaarten ook gezellig gepraat.

Uitslag:

 1. Oostza 40 punten
 2. BosHoek 30 punten
 3. Westeinde 20 punten
 4. Brigos 10 punten

Jeu de boules

Voor het eerst dit jaar Jeu de boules op het programma van de In en ontspanningsweek. Hoe zal het gaan en wat zijn de reacties?

Jeu de Boules is goed ontvangen door de deelnemers van de verschillende straten. Het was mooi weer, de nieuwe jeu de boules baan lag er mooi bij. Er waren zelfs spelers bij de hun eigen boules hadden mee genomen. Top!
Er werd driftig gegooid voor de punten voor de straat, maar ook en dat kan ook bij jeu de boules gezellig gepraat en gelachen.

Uitslag:

 1. Westeinde 40 punten en de joker in gezet, dus 40 punten extra = 80 punten
 2. BosHoek 30 punten
 3. Brigos 20 punten
 4. Oostza 10 punten

Klootschieten

Het was prachtig weer om “kloot” te schieten en iedereen was er dan ook klaar voor.

De tellers uit Anderen waren weer met 6 personen aanwezig,  waarvoor onze dank. Geweldig!

Aan de route hebben we dit jaar niets veranderd en was voor iedereen die al eens mee gedaan had een bekende route. Dat het toch altijd weer spannend is, dat klootschieten, moge blijken uit het feit dat we twee telefoontjes hebben gehad over een vermiste “kloot”. Gelukkig zijn beide” kloten” weer terug gevonden.

.

.

.

.

Uitslag:

 1. BosHoek 40 punten en de joker in gezet, dus 40 punten extra = 80 punten
 2. Oostza 25 punten
 3. Westeinde 25 punten
 4. Brigos 10 punten

Gezelligheidsspellen

Het was weer een gezellige drukke boel in de Gasterije op de woensdagavond. De vereniging Dorpsbelangen had als organisator van deze avond weer 5 leuke spelletjes bedacht. Het was weer eens aardig origineel; elke keer moet weer iets andere bedacht worden. Voor deze keer: hink-stap-sprong op houten schijven, puzzelen met papier, stuiterende ping pong balletjes opvangen met hindernissen, mini-kegelen met glazen knikkers door een isolatiebuis en als klap op de vuurpijl een prachtig reukspel. Vooral het reukspel viel zeer in de smaak bij iedereen.
Oostza en Brigos hadden op deze avond de Joker in gezet.

De uitslag:

 1. BosHoek      = 40 punten
 2. Oostza         = 30 punten, verdubbeld tot 60
 3. Brigos          = 20 punten, verdubbeld tot 40
 4. Westeinde    = 10 punten.

Biljarten

Voor de biljarters waren de wedstrijden verdeeld over de maandag- en de dinsdagavond. Op afstand gezien leek het er heel relaxed en ontspannend aan toe te gaan. Ingewijden weten echter dat het er heftig aan toe gaat, met voortdurend tactische spelletjes om te voorkomen dat de ballen in een ideale uitgangspositie komen voor de tegenstander. Normaal gesproken komen de heren (toch jammer dat er niet meer dames meedoen!) elkaar wekelijk tegen in een ontspannen sfeer, maar nu gaat het om de eer van de buurt, en dat is toch even anders.

Toch was er beide avonden een gezellige sfeer in de kantine van de Gasterije, met vrij veel toeschouwers die de prestaties van de biljarters met volle aandacht (en respect voor de prestaties) volgden.

De uitslag:

 1. BosHoek      = 40 punten
 2. Brigos          = 30 punten
 3. Oostza         = 20 punten
 4. Westeinde    = 10 punten.

Darten

Bij het darten was het zo als gewoonlijk weer een ware strijd. Mooi om te zien dat iedereen gooide alsof zijn leven er van af hing.

Ook deze keer werd de wedstrijden begeleid door de darters uit Annen, die zoals gebruikelijk optraden als scheidsrechter/teller. (Namens de Rietvogels hartelijk dank!)
De kleine geldelijke attentie die ze als dank kregen aangeboden stopten zij regelrecht in de melkbus voor de onkostenvergoeding; daarvoor de hartelijk dank van de organisatie van de I&O-week (Stichting Af-en-Toe-Wat),

Zoals u weet staat tijdens de gehele In- en Ontspanningsweek er een melkbus in het dorpshuis, waarin iedereen zijn/haar financiële bijdrage kan doneren. De vier buurten maken elk jaar de nodige onkosten die voor een klein deel op deze manier bekostigd kunnen worden.

,
,

,
,

De uitslag is als volgt:

 1. Westeinde    = 40 punten
 2. BosHoek      = 30 punten
 3. Oostza         = 20 punten
 4. Brigos          = 10 punten.

Al met al was een zeer geslaagde avond; aan het eind van de avond zorgde Trijnie er nog voor dat de frituur open ging voor heerlijke bitterballen.


Vissen

De eerste avond van de in en ontspanningsweek is achter de rug.
We zijn gaan vissen in de haven van Annen en dat is weer zeer goed bevallen.
Een prachtig mooie plek en de vangst was beter dan voorgaande jaren; er werd veel gevangen dit jaar.

Wist u dat:

 • De visbeker even zoek is geweest, maar toch weer terug is gevonden bij Hakom? De beker kan dus weer keurig gegraveerd worden.
 • Harm Hollander zo’n grote vis aan zijn hengel had, dat het visdraad knapte en zijn vis met dobber en al weg zwom?
 • Theo Eggens liever op het plekje van de BosHoek had gezeten en al met de bordjes aan het slepen was?
 • Iedereen de Haven van Annen een gezellige plek vind?
 • Jeannet Reinders een zebravis heeft gevangen, zie de foto als bewijs.

De uitslag is als volgt:

 1. Oostza         = 40 punten
 2. BosHoek      = 30 punten
 3. Brigos          = 20 punten
 4. Westeinde    = 10 punten.

De visbeker gaat dit jaar naar Jeroen Oomen met de meest gevangen vissen.