De Huiskamer speelt een rondje Drenthe

Op woensdag 11 oktober was het in de Huiskamer tijd voor spelletjes. (De presentatie over een aandachtvol ingekleurd afscheid is uitgesteld tot later datum.)

Ina had in de boekenkast het spel Rondje Drenthe gevonden en we besloten dat met elkaar te gaan spelen. Roelof werd quizmaster en Jan juryvoorzitter.

Roelof stelde ons allerlei vragen over Drenthe en met elkaar probeerden we die goed te beantwoorden. (Gelukkig mocht onze quizmaster ons helpen bij het beantwoorden van de vragen.) Het oordeel van Jan was echter bindend.

Er kwamen  heel wat onderwerpen aan bod, van natuur tot cultuur, sport, de Drentse taal en af en toe een strikvraag. De jury voorzitter had er – ondanks zijn strenge bril – ook duidelijk plezier in.

Wat is een pofferd?  Wat was de naam van de eerste  busmaatschappij in Assen? Waar staan de letters TT voor? Wat is de naam van het Drentse schaap? Welke culturele instelling heeft een naam die verwijst naar Maria in Campis, het vroegere klooster in Assen? Zomaar een paar voorbeelden van wat er allemaal aan bod kwam.

Het leuke was dat iedereen enthousiast meedeed en dat er door deze vragen allerlei verhalen boven kwamen.

Het was een hele gezellige ochtend en iedereen kon zijn/haar kennis over onze provincie weer een beetje ophalen of die overdragen aan ondergetekende.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op 25 oktober in de Gasterije van 10.00-12.00 uur. Dan geeft Geert Greving een presentatie over uilen.