Waterverf in de Huiskamer

 Woensdag 15 maart hadden we een creatieve ochtend in de Huiskamer. We kregen namelijk schilderles van Maria Dijkstra en we leerden hoe we een aquarel, een schilderij in waterverf, konden maken.

Maria had een paar prachtige aquarellen bij zich, die ze zelf geschilderd had: een portret van haar kleinzoon, toen die drie jaar was, en een schilderij van twee dames  op de rug gezien aan het strand. Gelukkig had ze ook plaatjes bij zich met voorbeelden die wat makkelijker waren en iedereen zocht een voorbeeld uit om mee aan de slag te gaan. We waren met elf personen.

Na de koffie kregen we allemaal een vel papier, een potlood, een schoteltje met verschillende kleuren verf en een penseel. We hoorden dat we eerst een schetsje in potlood op het papier moesten zetten, daarna de verf opbrengen en vooral veel water moesten gebruiken. We zagen hoe we verschillende kleuren konden mengen. Iedereen was enthousiast bezig. Maria bood steeds de helpende hand als er iets toch niet helemaal gelukt was en loste het weer op, als we toch te veel verf of de verkeerde kleur op het papier hadden aangebracht. Onder haar inspirerende leiding  kwamen er best heel leuke kunstwerkjes te voorschijn. Iedereen was enthousiast en het was heel gezellig.

Voor de expositie van de tentoongestelde werken, zie de foto.

De volgende Huiskamer bijeenkomst is op woensdag 29 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Gasterije en dan gaan we een paasdecoratie maken.