‘Samen Warm de Winter Door’ is afgerond

De Werkgroep Energietransitie, het Dorpshuis en Gasteren Goed voor Elkaar kijken terug op een geslaagd seizoen van samenwerking. We hebben soep en andere heerlijkheden verzorgd bij maar liefst tien verschillende gelegenheden.

Dankzij een subsidie van het BuurtBespaarBudget van LSA Bewoners konden we bijdragen aan diverse dorpsbijeen-komsten. De subsidieregeling is met name bedoeld om bewoners in dorpen en wijken en/of dorpshuizen te activeren de energierekening te verlagen. En dat is in ons Gasterense project ‘Samen Warm de Winter Door’ prima gelukt.
Het aanbod was zeer gevarieerd: van energie informatiebijeenkomsten, warmtescans, energiecoaching, speciale stamppot- en soepbijeenkomsten, het winterbuffet tot een sportmiddag met pannenkoeken voor de kinderen. Op deze manier werden nog meer groepen betrokken, zoals de Rietvogels en de activiteitengroep AnGaAn van OBS Anloo.

We hopen hiermee veel mensen met elkaar in gesprek te hebben gebracht, met name over energiegebruik en kostenbesparing,.