Playbackshow en einduitslag van de I & O week 2019

De afsluitende avond van de In- en Ontspanningsweek 2019 werd door Erik de Weme in een goed gevulde Gasterije met een enthousiast publiek  geopend. De muziek werd verzorgd door dj Boemerang. Gert Hilbolling kondigde de acts aan en wist bij ieder nummer en artiest of band interessante informatie te vertellen. De jury bestond dit jaar uit Roelanda Moek (Boshoek), Rianne Reinders (Brigos), Maria Boxem (Oostza) en Gerda Bruijntjes (Westeinde) . Zij hadden de zware taak om de acts op playbackkwaliteiten, performance en aankleding te beoordelen. De lat lag bijzonder hoog. De deelnemende teams hadden ontzettend hun best gedaan om in weinig tijd en ondanks drukke eigen werkzaamheden toch een stevig en mooi optreden neer te zetten.

Iedere bezoeker van de playbackshow ontving een knikker. Aan het einde van de playbackshow kon men de knikker in de knikkerbuis gooien  van de artiest, die men dit jaar het beste vond. Op deze wijze werd de publieksprijs bepaald.

Het publiek genoot van de verschillende en veelzijdige optredens. De foto’s getuigen van de kwaliteit daarvan.

De aanloop naar de bekendmaking van de nummers 1, 2 en 3 was bijzonder spannend. Een verrassingsoptreden door ‘Annie’ hield het publiek bezig tijdens het juryberaad.

De jury kwam uiteindelijk met een unaniem oordeel!

Freddie Mercury en Montserrat Caballe met het nummer ‘Barcelona’ wonnen de playbackshow met hun spetterende optreden! Zij kregen ook de publieksprijs. Het was een superact van de Boshoek!
Nummer 2 was Byoncé met ‘Proud Mary’ uitgevoerd door vertegenwoordigers van Oostza.
Nummer 3 was Drukwerk met ‘Schijnt een lichie op mij’ uitgevoerd door bewoners van Westeinde.

Na de prachtige playback show, die aan het eind nog werd opgeluisterd door een muziekact  van dj Boemerang werd Roelanda door Erik bedankt voor 25 jaar vrijwilligerswerk in het bestuur van Stichting Af en toe Wat. Ze ontving uit handen van Rianne een fotocollage en een cadeaubon.
Ook René en Mark werden naar voren gevraagd. Ook zij werden bedankt voor al hun verdiensten voor Stichting Af en toe Wat.

De einduitslag van de In- en Ontspanningsweek  2019 werd na de nodige berekeningen vastgesteld op:

  1. Westeinde met 340 punten
  2. Oostza       met 330 punten
  3. Boshoek    met 325 punten
  4. Brigos        met 290 punten

Iedere buurt ontving zoals gebruikelijk een met bloemen en groen opgemaakt wiel met het nummer van de eindklassering, dat gedurende de komende weken de buurt zal sieren.

Na de bekendmaking van de einduitslag werd de dansvloer vrij gemaakt om de heupen en beentjes los te gooien.

Het was een gezellige en zeer geslaagde avond!

Foto’s

(Met dank aan Tineke Boerma voor de prachtige serie!)