Paassferen in de Huiskamer

Op woensdag 29 maart was de Huiskamer al in Paassfeer. We waren met een groep van zo’n tien personen. We begonnen zoals gebruikelijk met koffie en er werd gezellig bijgepraat, o.a. over de leuke wandeling van de historische vereniging Gasteren van zondag 26 maart. Na de koffie gingen we aan de gang met Paastakken en allerlei decoraties. De takken werden mooi versierd met eitjes, kuikentjes, haasjes, enz. Het was een kleurrijk geheel en iedereen kon een leuke fles met Paastakken mee naar huis nemen. Maar eerst werd er nog een lekkere soep met broodjes maaltijd geserveerd.

Arno had twee heerlijke soepen gemaakt, een Drentse gehaktsoep en een vegetarische tomatensoep; Jantje had voor broodjes ham en kaas gezorgd. Er schoven nog een paar gasten aan en iedereen liet het zich goed smaken. Arno had een warmtescan apparaat meegenomen en demonstreerde dit. Arnold Tang van de Werkgroep Energietransitie vertelde dat de werkgroep ook al vele energiescans had uitgevoerd .

Verschillende mensen, die graag nog een energiescan wilden laten uitvoeren konden zich opgeven bij Arnold.

Deze maaltijd was de laatste van de serie maaltijden van “Samen Warm de Winter door”, waar Gasteren Goed voor Elkaar samen met de Werkgroep Energietransitie en het Dorpshuis deel van uitmaakt.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdag 12 april van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Gasterije. Dan gaan we spelletjes doen.

Tijdens deze ochtend  zullen een paar leden van de Toegankelijkheidsraad Aa en Hunze een bezoek brengen aan onze Huiskamer. Dan is er gelegenheid om vragen te stellen en punten aan te dragen waar deelnemers tegenaan lopen op het gebied van toegankelijkheid in Aa en Hunze.