Nieuwe editie boek over Gerhardus Dieters

Nieuwe editie boek ‘Gerhardus Dieters en de radicalisering van de NSB. Boerenbeweging en nationaalsocialisme in de Drentse gemeente Anloo’.

Als vervolg op de eerste editie (juni 2020) verschijnt een tweede editie van bovenstaande titel. Het boek schetst het beeld van het nationaalsocialisme in de gemeente Anloo, het hoofddorp Annen en o.a. de kern Gasteren. Dwarsverbanden met buurgemeenten komen eveneens aan de orde.

In deze uitgave staan een aantal interessante en soms schokkende ontdekkingen en conclusies. Zo zijn onder meer ontwikkelingen en gedragingen die specifiek betrekking hebben op de NSB-boerenleider Dieters gebundeld in deel II van deze herziene uitgave. De weerslag van het onderzoek naar hem kan als een afzonderlijke politieke biografie worden gelezen.

Het boek telt ongeveer 380 pagina’s en zal in beperkte oplage worden uitgebracht. De prijs bij voorintekening bedraagt 29,50 euro exclusief verzendkosten. Na sluiting van de intekentermijn per 1 september 2022 wordt de prijs van het boek met 5 euro verhoogd. De auteur van het boek is de historisch onderzoeker drs. Sienus Nijborg (1953), die geboren en getogen is in de gemeente Anloo.

Het boek kan op eenvoudige wijze worden besteld door een mail te sturen naar s.nijborg@hotmail.com onder vermelding van uw volledige naam- en adresgegevens en het gewenste aantal exemplaren.