Kom kijken bij het parachutevouwen door deltavliegers

Beste dorpsgenoten,

Zoals elk voorjaar, houdt de enige Noord Nederlandse Deltavliegclub ook dit voorjaar (zaterdag 24 maart as.) weer haar ALV (algemene ledenvergadering) in de Gasterije.
Die vergadering begint rond 19.00 uur en duurt naar verwachting een uur.

Daarna gaan de aanwezigen de hal in om hun reserveparachutes te vouwen. Iedere deltavlieger heeft in zijn/haar harnas een parachute (voor het geval dat….). Zo’n geval doet zich in de praktijk gelukkig zelden voor.
Om er voor te zorgen dat zo’n parachute zich op dat moment (snel) opent, moet het elk jaar minimaal één keer ‘gepakt’ worden. Dat doen we dus in onze sporthal.
Daarvoor wordt een ieder in het harnas, in de ringen gehangen waarna men een ‘zwieper’ krijgt om het zo natuurgetrouw mogelijk te laten lijken. Vervolgens ‘trekt’ men de ‘chute’ en zal deze zich (deels) openen.

We willen iedereen die belangstelling heeft uitnodigen een kijkje te komen nemen. De verwachting is dat dat zo rond 20.00 uur begint.

Nadat de parachute gegooid is, komt de grootste uitdaging …… Hoe krijg je hem er weer zo in zoals hij zat. Daar gaat gemakkelijk een half uurtje mee heen.

En waar doe je dit nu allemaal voor? Om te vliegen natuurlijk. Kijk eens op dit filmpje om te zien hoe machtig deltavliegen is.

Met vriendelijke groet,
Harm Darwinkel en Annet Vieregge