Horror en gepast geweld rondom Gasteren

Zie ook <http://hg.carspan.nl/hollywood-aan-het-gasterense-diepje/>.

 

 

Is Gasteren momenteel in de ban van horror en gepast geweld?

Op 11 maart 2021 fietste een dorpsgenoot vanuit Gasteren in de richting Loon. Hij ziet vijf dikke, zwarte, geblindeerde auto’s (BMW, Audi, Mercedes) met donkere ruiten aan komen rijden. Plotseling remden ze en werd één van de vijf auto’s ingesloten en tot stoppen gedwongen. Politiemannen met getrokken pistolen snelden af op op de ingesloten auto onder het roepen van “POLITIE, HANDEN OMHOOG!”. Onze dorpsgenoot vertelde dat hij zich dood had geschrokken. En dat hij dat nog eens in Gasteren mocht meemaken. Dat was niet te geloven. Toen riep één van de mannen: “Oké. Goed gedaan!”. En weg reden ze weer.

Een andere dorpsgenoot werd woensdag 17 maart 2021, komend uit Loon en richting huis rijdend, tegen gehouden door een “Convoi Exceptionel”: zo’n gele, oranje-gestreepte SUV met signaalverlichting. Achter deze SUV reden twee auto’s, uitgerust met lichtboxen, reflectieschemen en camera’s. Een kort ogenblik. En onze dorpsgenoot in verbazing achterlatend: “Wat was dat nou?”.

Diezelfde dorpsgenoot wandelde diezelfde 17e maart met z’n hond op de Schipborgerweg, toen hij in het licht werd gezet door wederom twee auto’s met filmapparatuur. De auto’s kwamen uit de richting Schipborg en reden via de Oudemolenseweg naar het dorpsmidden. Daar stond een heel circus aan auto’s, waaronder die gele, oranje-gestreepte SUV en auto’s met filmapparatuur.

De verklaring van dit alles?

  • De aanhouding was een oefening en werd zeer waarschijnlijk verricht door cursisten van het opleidingscentrum van de Dienst Justitionele Inrichtingen (DJI), Lonerstraat te Assen.
  • De auto’s met filmapparatuur behoren bij een organisatie die momenteel een horror-film maakt rondom de woning met als adres Schipborgerweg 2.

Twee andere dorpsgenoten melden dat zij donderdag op de Brink bij Pannenkoekenrestaurant stootten op een aantal felverlichte trucks met veel reuring erom heen. Het bleek een filmcrew te zijn die bezig was met de opnames van een speelfilm, uit het genre horror. De titel van de film is “Moloch”. De film speelt zich af in Drenthe en Gasteren in het bijzonder. Het speurwerk van de twee dorpsgenoten leverde de volgende informatie op:

  • Moloch (speelfilm) ontvangt een financiële bijdrage van € 417.610
  • Logline: Wanneer Betriek in haar eigen huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Langzaam maar zeker raakt ze ervan overtuigd dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud wezen.
  • Scenario: Daan Bakker en Nico van den Brink
  • Regie: Nico van den Brink
  • Nederlandse producent: NL Film & TV
Al met al: arrestatieteams, gepast geweld, horror en bedreiging. In gasteren is dus zelfs in Corona-tijd best iets te doen.