Het Dorpshuis … wat een activiteiten!!!

Een terugblik op een jaar Dorpshuis De Gasterije waarin gelukkig weer van alles mogelijk was.

Beheer met vrijwilligers

Een jaar rond is het beheer van het dorpshuis gedaan met vrijwilligers! We kunnen rustig stellen dat dat goed gelukt is! Er hebben veel activiteiten plaatsgevonden.

Een kernteam bestaande uit vijf bestuursleden vergadert eens in de twee weken om (nieuwe) activiteiten, onderhoud, financiën en communicatie te bespreken. Op verzoek kan een vereniging aanschuiven voor overleg. Zo hebben we samen met de Rietvogels en de Kartrekkers ervoor gezorgd dat ook grotere evenementen goed voorbereid werden en zijn verlopen.

Vier keer per jaar vergadert het algemeen bestuur.

De beheergroep faciliteert. Is er catering nodig? Dan is er in goed overleg veel mogelijk. We kunnen daarbij een beroep doen op een aantal cateraars en een groot aantal vrijwilligers.

Activiteiten

  • Er wordt gesport (biljart, volleybal, boogschieten, aerobics, jeu de boules …);
  • Er zijn grotere en kleinere activiteiten (Run Forest Run, In- en Ontspanningsweek, Art Root Festival, de Huiskamer, Samen Koken – Samen Eten, bijeenkomsten en maaltijden van de Werkgroep Energietransitie, een avond georganiseerd door De Historische Vereniging,  Jaarvergaderingen, Het  Winterbuffet met wandeling …);
  • Er zijn een aantal voorstellingen (Amicitia, Who’s Afraid of Virginia Woolf, Nice An’Loose samen met Drenthina, Goudmerels …);
  • Er wordt regelmatig vergaderd (Beheergroep Gasterije, Bestuur Gasterije, Dorpsbelangen, De Kartrekkers, IJsvereniging Wintervreugd, Werkgroep Energietransitie, De Historische Vereniging, De Redactie van de Website, De Boermarke, De Rietvogels, Sotoz, Werkgroep ‘Samen warm de winter door’, … );
  • Er zijn weer privé-feestjes mogelijk (een verjaardag, een huwelijksfeest …);
  • En externe partijen maken gebruik van de ruimten (Yoga, Trainingen …).

Kortom eigenlijk te veel om op te noemen: precies zoals je wilt dat een dorpshuis draait !!!

Voorzitter gezocht

Het bestuur van Dorpshuis De Gasterije bestaat momenteel uit 10 leden. Dat is prachtig, maar we zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heb je zin om samen met ons de kar te trekken en met een frisse blik naar de toekomst te kijken, meld je dan aan bij onze secretaris of ga in gesprek met een van de andere bestuursleden.

Er is sprake van een enthousiast, actief bestuur en een gezonde financiële situatie.

Communicatie

Om via mail goed bereikbaar te zijn,  is er een mailadres voor alle vragen:

Bel je liever? Op de website onder ‘Verenigingen/Dorpshuis De Gasterije/Beheer en contactgegevens’ vind je de telefoonnummers, waarop de beheergroep te bereiken is.

Tarieven

We hebben de prijs van de consumpties voor het komend jaar niet verhoogd, wel zijn de huurtarieven i.v.m. de hoge energielasten aangepast.

  • Huurtarief kleine ruimten €  6,00    (commercieel € 12,-)
  • Huurtarief sporthal           €12,50    (commercieel € 20,-)