Een wandeling waar je stil van wordt

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Maar in de praktijk stranden de mooie plannen al na een paar weken. Daarom gaat Staatsbosbeheer iedereen heel 2019 helpen met het volhouden van die goede voornemens, want de natuur kan hier een mooie bijdrage aan leveren.

Daarom introduceren we de “12 Buitengewone Belevenissen”: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

In januari starten we door het hele land met wandelingen waar stilte centraal staat. Iets waar veel mensen na de drukke feestdagen behoefte aan hebben. Ook in Nationaal Park Drentsche Aa kun je op pad. Op 25 januari loop je met de boswachter onder de sterrenhemel over het duistere Ballooërveld. In het donker is de natuur veel spannender en beleef je het gebied heel anders ook al ben je er overdag vaker geweest. Je ervaart hoe het is om stil te staan en te luisteren naar alle natuurgeluiden om je heen. Een wandeling waar je stil van wordt dus! Aanmelden en meer info via Staatsbosbeheer Drentsche Aa .

Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk bij het kampvuur. Het is erg leuk om samen met je kinderen te komen en als je je goed aankleedt is het niet koud.

Datum en tijd:         25 januari 2019 van 19:30 tot + 21:30 uur

Startpunt:                  Parkeerplaats Schaapskooi Ballooërveld Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo

Kosten:                      € 7.50 volwassenen, € 5.00 kinderen t/m 12 jaar

Boeken (verplicht):    Reserveer je plek online via: Staatsbosbeheer Drentsche Aa