Een mooie start van 2020

foto Jacob Gunter

Nou, zo er al boze geesten in Gasteren ronddwaalden dan zijn die oudjaarsdag wel verdreven. De donderbussen waren in prima vorm en zorgden een middag lang voor oorverdovend vertier. Voor zowel de toegestroomde toeschouwers als de ‘aanstichters’ zelf. Het werd een passende opmaat naar de komende jaarwisseling.

Was het ’s middags nog stralend weer, de avond werd alras in dichte nevelen gehuld. Desondanks wisten vele dorpsgenoten het Dorpshuis nog goed te vinden. Aan het eind van de middag dienden Miranda en Marchinus hun overheerlijke snert en mosterdsoep op in de sfeervol ingerichte kantine.

En rond twaalven vulde die zich weer met een flinke groep dorpsgenoten die elkaar persoonlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar wilden overbrengen. Met al het toasten en de heerlijke, feestelijk opgediende hapjes, werd dat zo’n gezellige boel dat het vuurwerk bijna vergeten werd.

Maar om één uur ging dat achter het Dorpshuis op het sportveld dan toch de lucht in. Het vuurwerkteam had weer een mooie balans gevonden tussen knal- en siervuurwerk en had de kindertjes niet vergeten. Die mochten zelf aan de slag en dat deden ze vol overgave. Het ‘oh’ en ‘ah’ was niet van de lucht.

Na nog een laatste toast en hap toog ieder weer zijnsweegs om het nieuwe jaar in goede sfeer te beginnen.