Een bankje als rustpunt op de Brink

Op donderdag 11 november 2021 hebben medewerkers van de Gemeente Aa en Hunze een bankje geplaatst op de Brink tegenover Pannenkoekboerderij Brinkzicht.

Vanwaar deze actie? Vóór de zomervakantie stond een oproep in De Schakel dat de Provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe bankjes wilden plaatsen; de organisaties verzochten de Drentse dorpen een geschikte plek aan te dragen. Een dorpsgenote diende een voorstel in. Het leek haar leuk om voor zowel inwoners van Gasteren als voor toeristen op de drukste plek in Gasteren een bankje te laten plaatsen: “Een mooie plek onder de eiken goed voor de gemeenschap én het toerisme.”. Haar idee vond gehoor bij de provincie en het recreatieschap.

De grond waar het bankje zou moeten komen is eigendom van de Boermarke Gasteren. Harm van Rhee gaf namens de Boermarke toestemming. Uiteraard waren de initiator en Harm aanwezig bij de plaatsing van het bankje. Ze zijn blij met het bankje op de brink en verwachten dat toeristen en dorpsgenoten er veel gebruik van gaan maken.