De Huiskamer ziet door de bomen het bos in Gasselte

Op woensdag  19 juli brachten we met de  Huiskamer een bezoek aan het Arboretum Arcadië van Wiecher Huisman in Gasselte. Er was veel belangstelling voor dit uitstapje, want we waren met 19 personen. Na een ritje van een kleine twintig minuten arriveerden we om tien uur bij het Arboretum, waar we ontvangen werden door Wiecher. We namens plaats op het terras en kregen eerst een kop koffie of thee met heerlijke Gieter koek.

Wiecher vertelde dat hij in 2007 begonnen was met de aanleg van zijn eigen tuin, na vele tuinen voor anderen ontworpen te hebben in binnen-en buitenland. Oorspronkelijk was het akkerbouw grond. In de afgelopen 16 jaar heeft hij op deze grond zijn eigen droomtuin Arcadië gerealiseerd.

Na de koffie kregen we een rondleiding door de tuin. Er zijn meer dan 1000 verschillende bomen, heesters en honderen vaste planten te bewonderen in de tuin. We hoorden over karakterbomen en sfeerbomen, koekjesbomen, die wanneer de blaadjes op de grond vallen geuren als koekjes. Hij liet ons talloze verschillende soorten bijzondere eiken, beuken, berken, esdoorns, varens, enz.,  zien en gebruikmakend van organische vormen en fascinerende plantcombinaties heeft hij een geweldige tuin in harmonie met de natuur gecreëerd. De tuin ademt een sfeer van rust en is in alle seizoenen zeer de moeite waard.

De tijd vloog om, en Wiecher wilde nog veel meer vertellen en laten zien, maar om twaalf uur moesten we weer terug naar Gasteren gaan. Menigeen  van onze groep zal in een ander seizoen nog eens een bezoek brengen aan dit
schitterende Arboretum.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op 2 augustus 2023 van 10-12 uur in de Gasterije. Dan vertelt een van de medewerkers van boekhandel van der Velde uit Assen ons het een en ander over een aantal boeken.