De Huiskamer speelt jeu de boules

Op woensdag 21 juni was het ondanks de hitte een sportieve ochtend bij de Huiskamer: we speelden jeu de boules. Eerst was het natuurlijk tijd voor koffie en werd er gezellig bijgepraat. We waren met een groep van tien.

Na de koffie gingen we naar buiten. Gelukkig hadden we de nodige professionele jeu de boules spelers in ons midden, die ondergetekende het een en ander konden leren over de spelregels.

Een argeloze voorbijganger kan misschien het idee krijgen dat het in de Huiskamer een slaperige boel is, want dan weer hoort hij: ‘Roelof ligt’, dan weer ‘Jan ligt’,  ‘Netty ligt’, ‘Roefie ligt’ of ‘Diny ligt’. Maar  niets is minder waar. Het was juist een zeer felle strijd wie de bal het dichtst bij het kleine balletje kon gooien. Als iemand ‘ligt’ is zijn of haar bal daar het dichtste bij.  Af en toe moest de meetlat er aan te pas komen om te kijken wiens bal het dichtste bij was.

Na een tweede kop koffie speelden we vanaf de andere kant, zodat we meer in de schaduw stonden. Na nog een paar rondjes werd duidelijk dat de eerste prijs gedeeld moest worden door Roelof en Netty. Het was weer een gezellige ochtend.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdag 5 juli en dan gaan we een wandeling maken en picknicken ergens in onze mooie gemeente. Vertrek vanaf de Gasterije om 10.00 uur.

Er wordt momenteel druk gewerkt aan het programma  van de Huiskamer voor het komende half jaar. Eind van de maand valt de flyer hierover bij u in de brievenbus.