De Huiskamer op bezoek in Westerdiepsterdallen

Vanochtend 15 februari heeft de Huiskamer weer een hele leuke koffieochtend met elkaar gehad. We zijn naar Bonney Brattinga  geweest in Westerdiepsterdallen.

Westerdiepsterdallen is ooit het kleinste dorp van Nederland geweest. In z’n bloeitijd een dorp met zes huizen en boerderijen, nu nog maar met twee boerderijen in één waarvan Bonney een privé speelkaartenmuseum heeft.
Bonney is een rasverteller. Hij had veel leuke anekdotes over alles wat maar met speelkaarten te maken heeft en over hoe hij aan z’n gigantische verzameling speelkaarten gekomen is die hij in veertig jaar verzameld heeft. Dat leverde een zeer uitgebreide en gevarieerde collectie op met ook allerlei producten waar kaarten op afgebeeld zijn of een rol in spelen.

We konden net met z’n twaalven om de tafel zitten. Els en Ina hadden koffie en koekjes meegenomen en de gastheer had genoeg kopjes voor het hele gezelschap. Met op de kopjes natuurlijk afbeeldingen van speelkaarten. Het was een heel gezellige en interessante ochtend.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is woensdag 1 maart. Dan komt Roelof Bonder ons vertellen over het Gasteren van vroeger.