BOKD Nieuwsbrieven mei 2022 en ALV

BOKD, Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe, is hèt Drentse netwerk van en voor actieve, zorgzame en duurzame dorpen en dorpshuizen.

In de laatste 2 nieuwsbrieven (nr. 8 en nr. 9)  van BOKD van mei 2022 staan weer een aantal interessante artikelen, deels over Gasteren:

* In nieuwsbrief 8, in de rubriek ‘Zorgzame Dorpen’: Vraaggesprek met Arno Klee en Herman Roepman over Gasteren Goed voor Elkaar; zeer de moeite waard. Klik hier voor het hele artikel.

* In nieuwsbrief 9:

  • Algemene Leden Vergadering BOKD op 1 juni
  • ‘Goed voor Elkaar’ dorpen
  • Verduurzamen maatschappelijk vastgoed
  • Subsidieregeling Wijk-buurt-dorp initiatieven loopt goed

Klik hier voor nieuwsbrief no. 9, BOKD van mei 2022.

 

Algemene Ledenvergadering BOKD

Op woensdagavond 1 juni organiseert BOKD een algemene ledenvergadering in Dorpshuis De Heugte (Lijsterstraat 1) in Nieuw-Balinge.

Maatschappelijk waarde: meer dan een rijtje cijfers!

‘Het thema van onze Algemene Ledenvergadering is dit jaar: de maatschappelijke waarde van elk dorp(sinitiatief). Elk dorp, buurt- of dorpshuis of initiatief vanuit inwoners levert een waarde aan bijvoorbeeld verbondenheid en duurzaamheid. Deze maatschappelijke waarde krijgt steeds meer positie in gesprekken met o.a. gemeenten en inwoners. We laten je tijdens deze bijeenkomst graag kennis maken met hoe je de maatschappelijke waarde van jouw organisatie of initiatief concreet kunt maken en wat jij hieraan hebt. Het themagedeelte is ook toegankelijk voor niet-leden.’

Klik hier voor de uitnodiging voor de ALV.