UPDATE Op zoek naar Aaltje!

Het bezoek van Majoor Summerville is met een dag uitgesteld naar de vrijdag erop. Zelfde tijd, zelfde plaats.
Iedereen is nog steeds van harte welkom!

 

Enkele weken geleden ontving de redactie van <www.ingasteren.nl> een e-mailbericht van een zekere majoor William Summerville II. Majoor Summerville werkt bij het USAF Air Mobility Command, waar hij vliegt op een Boeing C-17 Globemaster (heel groot vrachtvliegtuig). Aanleiding voor zijn e-mailbericht is dat hij een door hem gemaakte luchtfoto van Gasteren wil aanbieden.

Zijn (samengevat) verhaal is als volgt. William is geboren in Vietnam en in 1976 op 8-jarige leeftijd geadopteerd door de familie Summerville (Verenigde Staten van Amerika). Een “granny” uit die adoptie-familie komt oorspronkelijk uit Gasteren. Haar voornaam is Aaltje en ze is geboren omstreeks 1815; de familie is er niet in geslaagd meer informatie over haar te achterhalen.

Summerville’s functie stelt hem in staat om luchtfoto’s te maken. Summerville gaat in mei van dit jaar met pensioen. En is deze maand in de gelegenheid een bezoek aan Nederland te brengen. Vandaar zijn initiatief om een luchtfoto van Gasteren aan te bieden.

Zijn e-mailbericht is door de Redactie doorgestuurd aan de werkgroep Historisch Gasteren. Het e-mailbericht is aanvankelijk met de nodige scepsis bekeken. Omdat de majoor niet echt geïnteresseerd bleek te zijn in de geschiedenis van de familie Summerville, is het e-mailbericht doorgestuurd aan het bestuur van De Gasterije. Uiteindelijk heeft Summerville voorgesteld om donderdag 31 maart a.s. om 10:00 uur langs te komen en de luchtfoto aan te bieden. Daarom nodigt het bestuur van de Gasterije de inwoners uit om aanwezig te zijn bij de overhandiging van de luchtfoto, voor een kop koffie met koek en om een informeel babbeltje te maken met de majoor.

Arno Klee.