I&O-Kindermiddag: verslag en foto’s

Een spelletjesmiddag onder bijna tropische omstandigheden.

Gastheer en gastvrouw Marchinus en Miranda hadden een prachtig parcours aangelegd met vijf spellen. Even was het schrikken omdat de middag begon met buien. Maar de zon brak al snel door. En die regen? Die hebben we gelukkig niet meer gezien. Wel bleef het lekker warm.

De kinderen werden verdeeld in drie groepjes van vier kinderen. Om te beginnen konden ze met een dienblad met bekertjes gevuld met water over een bankje lopen en daarna in een maatbeker gieten. Het volgende spel was het aloude koekhappen. De bedoeling is om binnen twee minuten, met de handjes op de rug, koek en spekjes te happen. Hoewel een oud spel, nog steeds leuk.
Op een ander deel van het sportveld waren pionnen uitgezet om met een bal en hockeystick te slalommen. Echt iets voor hockeytalenten.
Even verderop stonden op een sta-tafel houten kegels. Deze kegels moesten de kinderen met een natte spons vanaf een lijn omgooien. Wat je noemt een echt zomerspel! Marchinus had nog iets speciaals bedacht: met een bal onder een wit zeil kruipen en dat zo snel mogelijk.
Om de dorst te lessen kregen de kinderen ranja of water en een snoepje. Maar zij niet alleen. Ook de coaches, vrijwilligers, ouders en grootouders konden een drankje wel gebruiken. Het was tenslotte ontzettend warm. Toen iedereen wel zo’n beetje uitgespeeld was, werd het weer feest: er waren ijsjes!

Ondertussen was het prachtige springkussen opgeblazen en konden de kinderen zich nog meer uitleven, zeker toen Marchinus een tuinslang inzette. De kinderen hadden veel plezier, en daar ging het om. Het was super. Zelfs opa Ger Dijkstra werd weer kind. Hij ging met een duiksprong van het springkussen en werd dan ook helemaal nat.
Als beloning voor hun inspanningen kregen alle kinderen een medaille. Ze waren zó trots.

Daarna ging de kindercolonne op pad naar de pannenkoekenboerderij waar om kwart over vier een tafel gereserveerd stond. De kinderen speelden nog even op het podium waarna ze hun pannenkoek konden versieren met snoep, hagelslag, enz. En natuurlijk drinken erbij. Het was een waar feestmaal met dank aan Arno, Jeanine en Femke van de pannenkoekenboerderij. En het drinken van de ouders, grootouders en vrijwilligers, en de coaches werd betaald door Marchinus. Kortom, een super geslaagde middag.

Klaske Löhr-Grasman

Foto’s: Rianne Reinders en de redactie.