Isolatiemaatregelen

Van Dorpsbelangen ontving de redactie het volgende persbericht.

PERSBERICHT

Provincie Drenthe stelt spouwmuur en vloerisolatie beschikbaar voor woningeigenaren met een laag inkomen

Huiseigenaren die tot 130 % van het minimumloon verdienen, kunnen nu van de Provincie Drenthe kosteloos isolatie voor hun woning krijgen.

De provincie heeft zes Drentse bedrijven in de arm genomen om vanaf oktober aan de slag te gaan met spouwmuur- en vloerisolatie in de huizen van de aanvragers. Deze isolatiemaatregelen worden meteen uitgevoerd in plaats van een subsidietraject dat wordt opgestart. Huiseigenaren met een inkomen tot € 21.335  per jaar en woningen met meerdere eigenaren met een inkomen tot € 29.598 kunnen op kosten van de provincie isolatiemaatregelen uit laten voeren. Per woning is maximaal € 2500 beschikbaar. Afhankelijk van het soort woning en stookgedrag kun je daarna tussen de € 145 en € 295 per maand besparen op de energierekening.

Via een vragenlijst op de website gewoonzodrenthe.nlhttps://gewoonzodrenthe.nl/subsidie/  kunnen Drenten die graag willen isoleren vanaf maandag 3 oktober kijken of ze in aanmerking komen voor de subsidie. Na aanmelding komt een isolatieadviseur langs om te kijken welke vorm van isolatie geschikt is voor de woning.
Vervolgens zorgt deze adviseur voor een offerte en dient hij samen met de woningeigenaar de aanvraag in. De bewoners hoeven niet zelf te betalen of voor te schieten, de klus wordt dan gewoon uitgevoerd.