Inbraak in de Gasterije


In de nacht van vrijdag 31 januari 2020 op zaterdag 1 februari 2020 is er weer ingebroken in De Gasterije.

De Gasterije is (na de vorige inbraak) voorzien van een degelijk alarmsysteem. De opvolging van eventuele alarmmeldingen gaat via Alarmgroep De Gasterije bestaande uit beheerders en bestuursleden van De Gasterije.

  • In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari klonk om 01:11 uur het alarm. Controle leerde dat het loos alarm betrof.
  • In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 januari klonk om 03:17 uur weer het alarm. Ook dat betrof een loos alarm.
  • Vervolgens in de nacht van vrijdag 31 januari op 1 februari om 04:03 uur was er weer alarm en weer leek ook dat loos alarm te zijn.

In alle drie gevallen was het niet nodig om de WAGBIG Buurtpreventie  in te schakelen.

Echter, zaterdagmorgen 1 februari 2020 constateerde een buurtbewoner dat het raam van de sporthal was ingeslagen. De daarna opgeroepen leden van de Alarmgroep De Gasterije constateerden dat er alleen braaksporen waren en er geen goederen waren meegenomen. Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie. Later op de dag heeft een forensisch team sporenonderzoek uitgevoerd.

De inbreker(s) is/zijn, waarschijnlijk geschrokken door de sirene in ‘Gast en Zo’, maar kort binnen geweest

Het bestuur van De Gasterije verzoekt dorpsgenoten om hun medewerking. Heeft u rondom de genoemde tijdstippen bijzonderheden gezien die verband kunnen houden met de alarmmeldingen of de inbraak (hoe minimaal dan ook), wilt u dit dan melden aan de voorzitter van het bestuur van de Gasterije (Arno Klee).

Heeft u een bewakingscamera die “straatbeelden” maakt, die door het dorp rijdende auto’s heeft vastgelegd, dan kunt u dat ook aan Arno Klee doorgeven.

Arno Klee: email degasterije@ingasteren.nl en telefoon 0657340471.